Aan de vooravond van de release van de nieuwe iPhone 12-lijn, bekritiseerde Zhang Guoquan, directeur van de softwareafdeling van Xiaomi, de batterijen die voor de nieuwe modellen waren gekozen.

De verschijning op internet van vier nieuwe iPhone 12-modellen van de volgende generatie veroorzaakte scherpe discussies onder toekomstige gebruikers van de apparaten. In het bijzonder kwam een van de belangrijkste aspecten aan bod: de capaciteit van de batterijen.

Het hoofd van de softwareafdeling van Xiaomi liet ook de gelegenheid niet voorbijgaan om op zijn pagina op Weibo commentaar te leveren op de nieuwe iPhones, meldt de Chinese editie MyDrivers.

“Het is een batterij voor een 5G-apparaat, hé! Wat jammer!”, Drukte Zhang Guoquan zich uit. De officiële vertegenwoordiger van het Chinese bedrijf wees erop dat de 5G-ondersteuning en het grote OLED-scherm het stroomverbruik aanzienlijk verhogen.

Reagerend op opmerkingen op zijn Weibo-pagina zei Zhang Guoquan: “Als je me vertelt dat een batterij van 2000 milliampère beter is dan 4000, kan ik het niet geloven.”

Ter vergelijking: Xiaomi – Apple’s grootste rivaal in China – lanceerde in augustus de Xiaomi Mi 10 Ultra, die een batterij met een capaciteit van 4.500 mAh en ondersteuning voor snel opladen heeft.

De nieuwe iPhone 12-lijn zal naar verwachting in de herfst van 2020 het levenslicht zien.