Samsung heeft zijn nieuwe opvouwbare terminal in de samenleving gepresenteerd: de Galaxy Z Fold 2. Een gsm met een gigantisch binnenscherm, dat de problemen oplost waar zijn voorganger last van had. Bovendien is het een krachtiger apparaat. En duur.

Augustus eindigt en met de maand, de vakantie voor velen. Met september komt weer terug naar school, naar kantoor en naar de routine. Het wiel van de economie draait weer, als het coronavirus het toelaat. De pandemie lijkt de lancering van de technische giganten echter niet te stoppen. De laatste, Samsung.

Op 1 september werd op de kalender van het Koreaanse bedrijf de Galaxy Z Fold 2, de nieuwste opvouwbare terminal, gepresenteerd. Opvolger van de Galaxy Fold, deze telefoon gokt op design, maar ook op bruikbaarheid, door veel van de aspecten te verbeteren waarin zijn voorganger faalde.

Het is een grote mobiel. Het binnenscherm van het apparaat, volledig open, bereikt 7,6 inch. In gesloten toestand krijgt de terminal de vorm van een conventionele mobiele telefoon en maakt het gebruik van het 6,2-inch buitenscherm mogelijk. In beide gevallen is de aanwezigheid van randen praktisch resterend.

Juist dit ontwerp was een serieus probleem voor het voortbestaan van de mobiel. En is dat het binnendringen van een stofdeeltje door het scharnier van de telefoon het binnenscherm zou kunnen bederven. Nadeel overwonnen dankzij de introductie van een nieuw, compacter en gesloten scharniersysteem, met kleine stofdoeken die vuil verdrijven.

Een andere tegenvaller bij een gsm met een groot scherm is het leeglopen van de batterij. De Galaxy Z Fold 2 vindt echter een oplossing in het automatisch verminderen van het aantal hertz op het scherm. De terminal past dus de frequentie van de beeldupdate aan, zodat deze kan gaan van de maximale 120 hertz die hij heeft naar een lager aantal wanneer het niet nodig is om hem constant te verversen, bijvoorbeeld tijdens het lezen van een bericht.